Βόρειο Faerun και Ακτή του Ξίφους

H ήπειρος του Faerun
FaerunpostSpellplague4.jpg

To Faerun είναι η πιο πυκνοκατοικημένη ήπειρος στον κόσμο της Toril. Από την αυγή της δημιουργίας είναι διάσπαρτο με φυλές τεράτων και πολιτισμούς που έχουν αφήσει πίσω τους ερείπια και μαγεία που σημάδεψε τη γη. Το σύγχρονο Faerun είναι χωρισμένο από σύνορα που έχουν χαράξει ανθρώπινα βασίλεια.

Sword Coast
600px-Sword_Coast_North2.jpg

Η Ακτή του Ξίφους βρίσκεται στο βορειοδυτικό κομμάτι του Faerun και βρέχεται από το πέλαγος που ονομάζεται Θάλασσα των Σπαθιών. Στα πέρατα της θάλασσας βρίσκεται η Evermeet, η μακρινή πατρίδα των ξωτικών και η εξωτική ήπειρος της Maztica, ενώ στα βόρεια της περιοχής εκτείνονται τα αφιλόξενα παγωμένα όρη της Ραχοκοκαλιάς του Κόσμου. Ανατολικά , η Ακτή συνορεύει με τη Συνομοσπονδία της Luruar – τα ‘Ασημένια Μονοπάτια’ όπως τα αποκαλούν, και προς το νότο οι μεγάλοι παράκτιοι εμπορικοί δρόμοι των καραβανιών οδηγούν στα εύφορα Heartlands και την πλούσια Amn.

Το τοπίο της Ακτής του Ξίφους είναι διάσπαρτο με ακριτικούς οικισμούς ανθρώπων και κυριαρχείται από μεγάλες πόλεις κράτη που κάποτε ανθούσαν από το εμπόριο, μα από τις καταστροφές των τελευταίων 100 ετών έχουν παρακμάσει. H Sword Coast είναι πλέον ένα επικίνδυνο μέρος. Ορδές ανθρωποειδών και βαρβάρων οργανώνουν επιδρομές λεηλατώντας και καταστρέφοντας, ληστές λυμαίνονται τους εμπορικούς δρόμους, και δύο από τα ισχυρότερα έθνη του Faerun – η Μαγοκρατεία του Thay και η αυτοκρατορία της Netheril έχουν μετατρέψει την γωνιά αυτή του κόσμου σε πεδίο μάχης.

Βόρειο Faerun και Ακτή του Ξίφους

Στη σκιά της Neverwinter PetrosPapalianos PetrosPapalianos